Madagascar your dream’s destination

Országinformáció

Országnév :

Madagaszkár

Ország teljes neve:

Madagaszkári Köztársaság

Országkód :

MG

Időeltolódás :

Főváros :

2 óra (télen) 1 óra (nyàron)

Antananarivo (Tanà)

Pénznem :

Ariary

Pénznem rövidítés:

MGA

Váltópénz :

Iraimbilanja

Kontinens :

Afrika

Terület :

592 000 négyzetkilóméter / negyedik legnagyobb sziget a vilàgon.

Népesség :

20 000 000 fő / 18 tôrzsbôl àll

Éghajlat :

Madagaszkár éghajlata trópusi.Két évszak van: a forró esős évszak novembertől áprilisig tart. Az év többi része hűvösebb, szárazabb. Időnként trópusi ciklonok pusztítanak.

Hivatalos nyelv :

Malgas, francia

Egyéb beszélt nyelvek:

Angol

Beutazási szabályok :

Magyar állampolgár :

répûlôtéren ingyen kap vízumot. (maximum egy havi tarkozkodàs).

6 hónapig érvényes útlevéllel.

visszaútra szóló repülőjegy, turistacélból utazhat be a köztársaság területére.

Védőoltások :

Jóbb, ha napra készi a védôoltàsokat.

Telefonos hívószám :

Kûlfôldrôl : 261 20 + telefonszàma (fix hivàs)

261 + a kilenc szàm 0 nélkul (mobil hivàs)

Kommunikáció jellemzői :

Internet TLD .mg

Vallás :

51% Keresztény ebbol : 26% római katolikus, 23% Protestáns , 47% helyi vallàs, 1,7% muzulman ; 0,3% egéb.

Ünnepnapok :

Január 1: Újév
Május 1: A munka ünnepe
Május 25: Afrika-nap
Június 26: A függetlenség napja
November 1: Mindenszentek
December 25: Karácsony

TUDNIVALÓK

Éghajlati adottságok

Madagaszkáron 2 évszakra osztható az év: forró, csapadékos nyár novembertől márciusig, valamint enyhe, száraz "tél". A túrára legalkalmasabb időpont április és október között van. A trópusi részen ez a száraz évszak, míg a felföldön és a tengerparton sem nagyon csökken a hőmérséklet 20 C fok alá.

Szállások

A városokban egyszerű komfortos szállodakban, tiszta, saját fürdőszoba meleg vízzel. A túra alatt lodge-ban vagy szállodákban, de ezekben is saját illetve privát fürdőszoba lesz meleg vizzel.

Élelem, víz, alkohol

Madagaszkár fő étele a rizs. A malgas konyha általában nem annyira "zsíros" mint a magyar, nyugodtan ehetsz mindent, de mindig kérd ki túravezetőd ajánlatát. Csak palackozott vizet és jól átsütött ételeket fogyassz, ez a fő szabály! A csapvíz és a hámozatlan gyümölcs fogyasztása nem javasolt. Egyéni érzékenységnek megfelelõ utipatika összeállítását javasolt. Alkoholos italokat csak boltokban és bárokban vásárolj!
néhány tájékoztató jellegű ár: Egytál étel (rizs, zöldség, húsfeltét) 1-2€, Krokodil steak 4-5€, Levesek (nagyon laktató) 0.5-1€, Ananász, banán, gyümölcsök 0.1-0.2€/kg, Egy üveg Rum 2€.

Ezek az árak az olyan helyekre érvényesek, ahol a helyiek is étkeznek.
Az elegánsabb turistákra szakosodott helyek természetesen drágábbak, ezeket nem is ajánljuk. Eddy túravezető, mint helyi a legavatottabb a kulináris vezetésben is.

Felszerelés

A túrának nincs különösebb felszerelés igénye. ami fontos lehet: kényelmes túracipő, bákkancs, hosszú vászonnadrág, kis méretű hátizsák, 1-2 pulóver, napszemüveg és naptej az erős napsütés ellen, valamint a biztonság kedvéért egy könnyű esőkabát.

Utazás

A túrázók létszámától függően jeep-el (4 főig), vagy mikróbusszal (4 főtől) utazol Toliary-ig. Onnan vissza a fővárosba helyi repülőjárattal. nem lesz szükséged, taxizásra, buszozásra stb. A túra úgy van kialakítva, hogy mindenhova túravezetőddel és csapattársaiddal együtt juthatsz el.

Pénz, bank

A madagaszkári pénznem a Malagasy Frank(MGA) azaz Ariary. Jelenleg 1€ = 2 800 Ariary. A bankok és számos hotel, illetve kereskedelmi egység elfogad hitelkártyát, utazási csekket és külföldi valutát, de érdemes a megfelelő összeget az érkezéskor a túravezető segítségével helyi pénzre váltani.

Áram és kommunikáció

Madagaszkaron az áram 220 V. Átalakító nem kell. Mobiltelefon használható (0,20 €/perc), de a hegyek között sok helyen nem lesz térerő. Internetkávézó a városokban van, ennek ára 0,53 mobilopertor letezik: Orange, Telma és Airtel. Ország hívószám:+261

Veszélyek

Madagaszkár mint egy átlagos nyugodt ország veszélytelen, de azért éjszaka nem utazunk a biztonság kedvéért. A közbiztonság jó, egyedül a nagyvárosokban fordulhat elő, hogy meglepetés érjen. Ezért nagy mennyiségű készpénzt sose tarts magadnál, ha esti sétára indulsz és előre szolj túravezetődnek!

Oltások, gyógyszerek, higiénia

A meleg miatt szellős pamut ruházatot, kalapot, fényvédő krémet hozz. Szükséged lesz rovar- és szúnyogriasztó szerekre. Javasolt védőoltások: hepatitis A+B, tetanusz. Malaria elleni tabletta szedésröl, jobb a kezelő orvosódtól megkérdezni.

Vízum

Egyelőre érkezéskor ingyen igényelhető a vízum !

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényesnek kell lenni.

ANTSAHDY TOURS

sary

Madagascar your dream’s destination

Mail cimek : eddy.raharo@moov.mg

eddy.raharo@madagaszkar-turak.net

Webcim : www.madagaszkar-turak.net

TURAÍNK

+ NYUGATI (Tsingy túra)

+ Hajókazás
+ Hajókazás + Andasibe

+ DÉLI (Maki túra)

+ Vonatozás
+ Andasibe
+ Vonatozás + Andasibe

+ KELETI (Ravinala túra)

+ Est_1

+ ESZAKI (Vanilla túra)

+ Nord_1


Meteo Antananarivo